Idre Fjäll - Underhållning året runt

Idre Fjäll är en åretruntanläggning som ligger omkring 10 km öster om tätorten Idre i Älvdalens kommun. Vintern är den populäraste säsongen i Idre Fjäll och här finns det gott om små och stora backar för bra skidåkning. På sommaren kan man ägna sig åt golf, fjällvandring, ridning, sportfiske och mycket mer. Oavsett vad det är för årstid så finns det alltid någonting att göra på anläggningen, flera evenemang och aktiviteter anordnas varje dag. Här finns det gott om boendealternativ, välj att övernatta i stuga, lägenhet eller på hotell och bo bekvämt med gångavstånd till pisten. Här på Idre Fjäll finns det backar för både nybörjare och proffs och alla är välkomna till denna mysiga anläggning som ligger mitt i den vackra fjällnaturen.

Idre Fjäll är en populär och omtyckt skidanläggning och en utav anledningarna till detta är variationen på dess skidbackar. Här finns 9 svarta, 5 röda, 10 blåa och 16 gröna backar. Åkare av alla åldrar och kunskaper lockas till dessa skidbackar. Här finns 40 backar där den högsta fallhöjden är 307 meter och den längst nedfarten ligger på 2800 meter. Här hittar man även Sveriges brantaste backe, Chocken, som ligger på 47 graders lutning. Totalt 28 liftar är placerade i området.

Idre Fjäll håller igång på hela året och en sommarsemester här kan vara lika givande som en vintersemester. Det finns gott om sommaraktiviteter att sysselsätta sig med där den kanske mest omtyckta är fjällvandring. Den vackra naturen, de ståtliga bergen och den friska luften gör den guidade vandringen till en rik upplevelse man inte vill missa. Om detta inte lockar så kanske en match Paintball gör det. Man kan också ta sig en kanottur, rida, fiska, cykla eller besöka sporthallen. Detta är bara några alternativ på vad som är möjligt. Vintersäsongen är dock den populäraste säsongen, stugorna blir ofta fullbokade när vintern närmar sig så kom ihåg att va ute i god tid.

Denna fjällanläggning har ett stort utbud sovplatser till uthyrning. Här finns allt ifrån små mysiga stugor till flerfamiljshus som täcker fler än 30 bäddar. Det finns även många lägenheter i olika storlekar att hyra och alla ligger inom 250 meter till pisten. På Pernilla Widberg Hotel kan du njuta av relaxavdelningen som bjuder på ångbastu och en panoramautsikt över den vackra fjällnaturen. Om inget utav dessa alternativ passar så finns campingen Carvan Club i området. Denna camping ligger intill Västbacken och den har fått höga betyg av sina gäster för god ordning och service.

Idre Fjäll är ett barnvänligt område, här finns det skidskolor för alla mellan 2-15 år. För den som gillar längdskidåkning så finns det långa motionsspår som sträcker sig över vackra landskap. Om man är ute efter fart så finns det gott om svarta backar som garanterar en adrenalinkick. Det finns även en Snowpark på anläggningen, ett område där det finns hopp, rails och snabba nedfarter. Det finns även ett barnområde där de minsta kan åka pulka. Om man har bokat boende så får man fri tillgång till alla backar och det finns skidkort att köpa i kassan om man vill ha tillgång till alla liftar. Det finns utrustning att hyra inom alla kategorier, allt ifrån alpin utrustning till längdskidor.

Fjällanläggningen har många restauranger som erbjuder mat för alla smaker. Här finns också flera souvenir-butiker och mataffärer. Idre Fjäll är ett utmärkt ställe att spendera familjesemestern på och åkare av alla åldrar är alltid välkomna. Ta en avkopplande promenad genom fjällområdets fina natur på sommaren eller åk skidor i Sveriges brantaste backe på vintern. Spendera en helg i någon utav de hemtrevliga stugorna eller bo på den fina hotellet, Idre Fjäll är en upplevelse man inte vill gå miste om.

Foto: Idre Fjäll