Lalandia - Vattenfyllt semesterparadis

Lalandia är en populär semesteranläggning i Billund, Danmark. Anläggningen ägs av “Parken Sport & Entertainment” och öppnades i Billund den 24:e april 2009. Lalandia består huvudsakligen av ett vattenland som heter Aquadome och ett lekland som heter Monkey Tonky Land. Det finns många fler aktiviteter att ägna sig åt i detta äventyrsland som t.ex bowling, skridskor, minigolf och olika sporter. Anläggningen har även ett eget gym, spelhall, flera restauranger, bio och mycket mer. Stora som små kan ha kul på denna enorma lekplats, här finns alla ingredienser för att skapa den perfekta familjesemestern. Lalandia finns belägen även i Rødby, Danmark.

Aquadome är landets största vattenpark och här finns det gott om vattenrutschbanor och aktiviteter att ägna sig åt. Detta enorma vattenäventyr lockar besökare med sina fartfylla rutschbanor och sin stämningsfulla tropiska miljö. När man går in i vattenpalatset slås man av en behaglig värme och får utsikten av ett vattenparadis. När man blir trött av alla fartfyllda sysselsättningar så kan man ta sig ett avslappnande dopp i en utav bubbelpoolerna, eller varför inte ta sig en kall drink i baren? Det finns flera caféer och barer i badlandet där den populäraste heter “Terrassen”, här får man nämligen en strålande utsikt över hela området.

Monkey Tonky land är landets största lekland. Här hittar man lekredskap och aktiviteter lämpliga för barn i alla åldrar. Monkey Tonky Land är öppet för alla barn mellan 0-12 år, men resten av familjen kan njuta av den sköna stämningen från leklandet i det närbelägna caféet. I leklandet finns det en stor mängd olika aktiviteter för barn att utföra och stället är hela tiden under noga uppsikt av personalen. Barnens säkerhet är anläggningens högsta prioritet.

Lalandia erbjuder bokning av semesterhus. Detta innebär att man kan bo nära anläggningen under en helg eller bara under en natt. De som bokar någon utav dessa semesterhus får fritt tillträde till alla aktiviteter, inklusive vattenlandet och leklandet. Om man inte vill övernatta så går det utmärkt att besöka Lalandia under dagen, även fast det kanske blir svårt att hinna med allting på en och samma dag. Det finns villor för familjer med upp till 9 personer och husen är stiliga och stämningsfulla. De är dessutom välskötta och gäster härifrån ger alltid höga betyg på kvalité och service. Alla hus inkluderar gratis internet, en platt tv med ett stort utbud av kanaler samt en barnsäng och barnstol.

Lalandias mest populära rutschbana heter “Tornadon”. I gummibåtar som håller 4 personer kan hela familjen åka denna gigantiska vattenrutschbana som startar högst upp i Aquadome. Med rusande fart slungas båtarna in i tornadons centrum där man glider upp och ner på sidorna. Tornadon i Aquadome är den första i sitt slag i hela Europa. Detta är inte den enda familjevänliga vattenrutschbanan på anläggningen, “Octopus” är en färd på nära 100 meter där man får åka fyra stycken samtidigt och tävla om vem som kommer ner först. Förutom dessa så finns det fler banor för både stora och små.

Det går inte att rabbla upp alla aktiviteter som finns på Lalandia, det är helt enkelt för många. Minigolf, bowling, klättervägg, biljard och massor av olika sporter är bara några exempel. Här finns också restauranger och caféer för alla smaker, så att behöva gå hungrig är ingenting man behöver oroa sig över. Om man vill ha en liten familjesemester men ändå inte behöva åka så långt bort så är Lalandia en utmärkt destination. Upptäck själv varför det är så populärt bland gäster över hela världen.

Foto: Lalandia