Legoland - Äventyr för hela familjen

Legoland är en nöjespark i Billund, Danmark som under sin öppningstid har haft mer än 50 miljoner besökare. Cirka 2 miljoner gäster besökte parken 2011 vilket gör Legoland till en av den populäraste temaparken i världen och det mest besökta familjeresmålet i Danmark. Parken består av cirka 60 miljoner legoklossar. Här kan man beskåda spektakulära legobyggen, åka roliga attraktioner samt delta i massa tävlingar och lekar. Parken öppnades i Billund 1968 och har sedan dess skapat en kedja som idag består utav 6 stycken temaparker världen över. Lego fortsätter att växa än idag så bli inte förvånad om de öppnar betydligt fler i framtiden. Man blir aldrig för gammal för lego, denna park i Billund kan hela familjen njuta av och ett besök här är en upplevelse värd att komma ihåg.

Hotel Legoland ligger i utkanten av parken och här kan du övernatta efter en heldag med lego. Från hotellet har man direkt tillträde till Legoland när parken öppnar. Om du och din familj behöver ta en paus mellan alla aktiviteter eller helt enkelt inte hinner med allt på en dag så ligger hotellrummet alltid nära. Detta 4-stjärniga familjehotell har 199 rum, bland dem hittar du spännande temarum samt ett flertal restauranger och caféer. Bara 500 meter från parken ligger “Legoland Village”, en campingplats och vandrarhem där man kan spendera natten. På denna moderna campingplats finns 60 stugor att hyra samt 44 familjerum att bo på. Här finns även ett stort antal lekplatser samt minigolf och ett minizoo för barn.

På Legoland finns det gott om saker att göra. Den kanske mest populära sektionen av parken är Minilandet. Detta är en liten by där man med 21 miljoner legobitar har byggt upp kopior av berömda byggnader, flygplatser, karaktärer och landskap. Allt är byggt i lego, från Vita Huset till Taj Mahal. Här finns även bilar, båtar och flygplan som rör på sig, broar som öppnas och båtar som passerar. Det nyaste tillskottet till Minilandet är Star Wars sektionen, här kan du beskåda flera ikoniska skapelser från filmen som är gjorda med otroliga detaljer. Man får även återuppleva sju scener från de populära filmerna. Denna sektion som skapades 2011 består av 1,5 miljoner legobitar.

Förutom Minilandet och attraktionerna så finns det många temaområden i Parken. Piratlandet är ett exempel på ett sådant. Här hittar man öde öar, gömda skatter, pirater, stora sjöslag och stolta skepp. I Piratlandet anordnas roliga aktiviteter och föreställningar för barn i alla åldrar och här kan man även bada i det varma vattnet. Atlantis är ett annat exempel, här kan man beskåda exotiska fiskar i en spännande miljö. Denna undervattensvärld öppnades 2007 och har vuxit till ett populärt inslag av parken sedan dess. Det nyaste temaområdet är Polarlandet och detta är den största utbyggnaden i parkens historia. Här hittar man bland annat ett pingvinland och berg- och dalbanan “Polar X-polar”. Det finns ett antal berg- och dalbanor och attraktioner i Legoland och denna är den största och snabbaste. Åkturen bjuder bland annat på ett fritt fall som är fem meter högt samt en spännande omgivning inspirerad av nordpolen.

Du behöver inte oroa dig för att gå hungrig på Legoland, här finns ett flertal restauranger och caféer för alla smaker. Om du vill gå på en shoppingrunda så är även det möjligt. Här finns ett stort antal butiker, bland annat världens största legoshop som säljer allt inom lego.

Legoland är perfekt för en familj med mindre barn. Den mysiga miljön och de imponerande dekorationerna bidrar till en minnesvärd resa. Parken uppskattas av människor världen över och får i genomsnitt 9 av 10 i betyg av sina gäster. Hotel Legoland tar väl hand om sina gäster och även här lämnas ett gott betyg. Ung som vuxen, Legoland lämnar man alltid med ett leende på läpparna.

Foto: Legoland