Tropical Islands - Unikt semesterparadis

Tropical Islands är Europas största äventyrsbad och den största vattenparken inomhus i världen. Denna enorma anläggning är 66.000 kvadratmeter, vilket motsvarar 8 fotbollsplaner. Du hittar denna fantastiska semesteranläggning ungefär 60 km söder om Berlin i orten Brand. Tropical Islands har en behaglig temperatur på 26 grader dygnet runt och även poolerna har precis lagom temperatur. Här hittar du bland annat världens största regnskog inomhus, Europas största tropiska spa, en härlig sandstrand på 200 meter och massa andra spännande byggen. Det bästa med Tropical Island är att de har öppet 24 timmar om dygnet varje dag på året.

Detta tropiska semesterparadis garanterar en oförglömlig upplevelse. Beskåda det 3.000 kvadratmeter stora ”Stilla havet”, åk Tysklands högsta vattenrutschbana och bada i Bali-lagunen som har en vattentemperatur på 32 grader. Detta är bara en bråkdel av vad du kan göra. Det finns många alternativ för den som vill övernatta på Tropical Islands, du kan tälta på den härliga sandplätten i mysiga safaritält, du kan sova i stugor som är placerade i den tropiska djungeln eller så kan du hyra ett av de bekväma rummen som ligger utanför anläggningen. Det finns även en campingplats placerad nära Tropical Islands.

Det finns inte en tråkig stund på det tropiska paradiset, evenemang och uppvisningar arrangeras året runt. Exempel på dessa är konserter, danstävlingar, sångtävlingar och teatrar. Varje eftermiddag och kväll hålls storslagna uppvisningar för att underhålla gästerna. Dessa är mycket varierande och ibland gästar kända artister från hela världen. Till dessa föreställningar kan man njuta av en god 3-rätters middag.

Det finns 6 stycken restauranger på Tropical Island, alla med sin egen stil och inriktning. Här finns bland annat den indiska restaurangen ”Tandoor”, den asiatiska ”Aisan Wok House” och stekhuset ”Palm Beach”. Du hittar 4 stycken barer utspridda över området samt flera caféer.

An utav faktorerna som gör Tropical Islands så unikt är faktumet att det är öppet dygnet runt. Detta innebär att nattlivet här är i full gång. Band som spelar, människor som dansar och drinkar som serveras, Tropical Island håller igång festen ända in till natten. Sov bekvämt i något utav de mysiga tälten och känn sanden mellan tårna när du vaknar eller spendera natten i en utav de stämningsfulla stugorna i den tropiska djungeln. Sedan väntar en utsökt frukostbuffé där hela familjen får en bra start på dagen.

Miljön i detta tropiska paradis är spektakulär och detaljerna ger liv till omgivningen. Den tropiska regnskogen är otroligt detaljerad och vacker, när man vandrar igenom dessa stigar så blir man övertygad om att man befinner sig i djungeln på riktigt. Den Tropiska Byn är ett område där man hittar flera villor byggda med en traditionell tropisk stil. Man hittar även flera restauranger och barer i byn. Shopping Boulevard ligger i utkanten av byn och här kan man köpa souvenirer och annat smått och gott. Här finns även en mataffär och en frisörsalong.

Europas största tropiska spa hittar du här på Tropical Islands. Detta spa är över 10.000 kvadratmeter stort och har 6 olika områden som garanterar en skön och avslappnande upplevelse. Här kan du få massage, slappna av i bastu, få ett ångbad och mycket mer. Den tropiska miljön förstärker den avkopplande upplevelsen.

Tropical Island är det perfekta stället att ta en semester på, alla kan ha kul på detta spektakulära vattenpalats. Det finns stora lekområde för de minsta barnen och fartfyllda rutschbanor för de äldre. Den otroliga miljön stimulerar sinnet för alla, liten som stor. Kvällen bjuder på underhållning som uppskattas av samtliga så oavsett ålder kommer man njuta av ett besök till detta paradis.

Foto: Tropical Islands, Kerstin Überschär